Træningslejr – Andalusien

Kosten

“The food you eat can be either the safest & and the most powerful form of medicine, or it can be the slowest form of poison”

Kosten under træningslejren er baseret på naturlige fødevarer, produceret lokalt og økologisk.
Der benyttes kun rene, ikke industrielt forarbejdede fødevarer, med høj ernæringsmæssig værdi.
Kosten er sammensat så den sikrer en naturlig balanceret mængde og fordeling af nutrienter (mikro som makro), herunder en optimeret fedtsyre fordeling.

Kosten består hovedsageligt af:
•Naturlige frugter
•Grøntsager
•Kød og æg fra fritgående dyr
•Fisk og skaldyr
•Nødder, frø og kerner samt uraffinerede olier

Fisk vil typisk udgøre en fast bestanddel af kosten under opholdet. Spiser du ikke fisk, af den ene eller anden grund, kan der arrangeres et alternativ.
Der benyttes ikke glutenholdige fødevarer, som brød og andre kornprodukter. Ligesom mejeriprodukter heller ikke er at finde.

Kosten er sammensat ud fra hvad kroppen evolutionært er udviklet og designet til at leve af, fremfor hvad der er tilgængeligt i et moderne supermarked.
Dette vil for mange betyde en kost med en mindre fordeling af kulhydrater end de er vandt til.
Det kan tage et stykke tid for kroppen at vænne sig til dette (ændre de metabolske systemer), og vil ofte føles som en trang til sukker holdige fødevarer.

Fordelene ved at følge en sådan kost er dog mange. Herunder forbedret insulin følsomhed, stabilt energiniveau, forbedret kropskomposition (Forholdet mellem fedt og muskelmasse), forbedret hormon balance samt et optimeret immun system.

Opskrifter